Fotogalerij

Met het woord Kerkgebouwen wordt niet alleen de Hervormde Kerk zelf bedoeld, ook het verenigingsgebouw de Hoeksteen en de Pastorie behoren hierbij.

Op deze wijze willen wij u meer informatie geven met betrekking tot de hier boven genoemde gebouwen. De kerk van de Hervormde Gemeente word in de volksmond ook wel de dorpskerk genoemd vanwege de unieke locatie in het midden van het dorp.

Sinds 1951 is er achter de dorpskerk een verenigingsgebouw. Nadat het verenigingsgebouw in 1980 grondig onderhanden was genomen kreeg het naam “De Hoeksteen”. Sindsdien is het de vaste plaats voor tal van verenigingen en clubs. In 2011 heeft “De Hoeksteen” een flinke verbouwing ondergaan en is deze aangepast naar de eisen van deze tijd.

In het nabijgelegen buurtschap Zuidzijde stond er ook een kerkje, welke gebouwd is in het jaar 1928. Vanwege het steeds verder dalende aantal kerkbezoekers en de als maar oplopende financiƫle tekorten, werden er hier al geruime tijd geen kerkdiensten meer gehouden en is het kerkgebouw verkocht. In 2022 is dit kerkgebouw gesloopt.

Fotogalerij van de kerk en ‘De Hoeksteen’: